Vježbajte pravilno: Kako doći do trbušnjaka?

865

Istine i zablude o (ne) pravilnom vježbanju trbušnih mišića.

Svaki profesionalni trener će vam reći da put do pločica na stomaku ne obezbjeđuje samo fizička aktivnost poput serija trbušnjaka dnevno, već je takođe važno da imate pravilan režim ishrane. Bilo da ste skloni stvaranju pivskog stomaka, svaki gram masti na trbuhu možete skinuti, potrebno je samo jak karakter.

Postoje ljudi koji nesvjesno trbušnjake rade na pogrešan način, što se i kasnije može vidjeti, jer ne dobijaju očekivane rezultate. Neke od grešaka koje pravite:

– povlačenje glave rukama

– dodirivanje tijela bradom

– dizanje laktovima

Trbušnjaci se pravilno rade na sljedeći način:

– obe ruke stavite iza glave

– raširite laktove tako da ih ne vidite, pa podignite glavu i ramena od podloge

– glavu naslonite na ruke, koje bi trebalo da nose glavu tokom odvajanja od podloge

– pravilno izveden trbušnjak bez zamaha i trzaja je najefektivniji

zena-trbusnjaciU slučaju da želite da kombinujete trbušnjake sa još nekom fizičkom aktivnošću, trčanje je najbolje. Treneri savjetuju da prvo vježbate trbušnjake, pa potom da odete na trčanje, jer vaši stomačni mišići su već nadraženi i umorni, a trčanjem samo nastavljaju da rade. Taj produženi napor vaše trbušnjake stvara izdržljivijim.

Međutim, najidealniji način do savršeno izvajanih trbušnih mišića jeste praktikovanje redoslijeda trčanje-trbušnjaci-trčanje. Na kraju treninga, poželjno je pojesti obrok bogat proteinima, jer oni izgrađuju mišićnu masu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA