Trikovi sa crvenog tepiha: Kako izgledaju tako savršeno?

757

Odlični trikovi nutricioniste iz Hollywooda kako se u samo nekoliko dana pripremiti za dan D.

Često uzdišemo za zgodnim poznatim osobama sa crvenog tepiha, i svako od nas barem je jednom poželio da izgleda baš tako.

Nutricionista Christine Avanti zaslužna je za jako puno slavnih figura, a za časopis “Fitness” otkrila je kako se ekipa s A-liste priprema za premijere i dodjele nagrada.

– Ravnoteža je ključ. Uravnoteženi nutrijenti najbitniji su faktor za fit formu. Svaka tri sata trebalo bi jesti ugljikohidrate, proteine i zdrave masnoće kako bi se dobila energija bez da se nakupe kilogrami. Za one koji ogladne između obroka, savjetuje se svježe povrće. Grickanje celera ili mrkve brzo će te zasititi – objasnila je.

Kad se neko pojavi samo nekoliko dana prije velikog događanja, Christine preporučuje tekuću dijetu bogatu nutrijentima – napitke sa kokosovom vodom, proteinskim praškom i bobičastim voćem, organske voćne sokove te supe sa zdravim masnoćama i proteinima, poput lanenog ulja, sjemenki konoplje i algi.

Bitno je i izbjegavati so, da ne bi došlo do nadutosti. Ako im se dogodi da ipak pojedu slani perec, moraju pojesti pola banane ili neke druge namirnice bogate kalijumom. So zadržava vodu u tijelu, dok se kalijum trudi da je izbaci van.

Što se treninga tiče, klijenti Christine Avanti svakodnevno rade sat vremena kardio vježbi (poput trčanja), te jogu. Znojenje, izvijanje i saginjanje izbacuje toksine koji uzrokuju debljanje i nadutost.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA