Talačka kriza u Jerevanu: Oslobođena dvojica talaca (FOTO, VIDEO)

518

Jermenske specijalne snage uspjele su da oslobode dvojicu talaca koji su se nalazili u zgradi policije na periferiji Jerevana u koju su upala naoružana lica zahtevajući oslobođenje lidera radikalnog opozicionog Fronta narodnog spasenja Žirajra Sefiljana.

Prethodno je saopšteno da je najmanje jedan čovek je poginuo, a više ranjeno, nakon što je grupa kamionom probila kapiju i zauzela zgradu. Osam policajaca koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi uzeto je za taoce, međutim, nakon što je jednom policajcu pozlilo, pušten je i prebačen u bolnicu.

CnjMv2YWcAA1JhL

​Oko zgrade u kojoj se nalaze naoružana lica razmještena je vojska, a policija je blokirala sve puteve koji vode ka ovom dijelu Jerevana.

Policija je saopštila da su počeli pregovori sa napadačima. Takođe je istakla da su napadači pokušali preko društvenih mreža da napad predstave kao opštu oružanu pobunu.

Jerevanski sud je 22. juna naložio hapšenje Sefiljana. On je jednom već bio hapšen 2006. godine zbog toga što je javno pozivao na smjenu ustavnog poretka, zbog čega je osuđen na godinu i po dana zatvora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA