Stršljeni napali učesnike “Savske regate”, preko 40 povrijeđenih

1120

Više od 40 učesnika “Savske regate” u Bijeljini povrijeđeno je danas u napadu stršljena, rekao je dežurni ljekar na terenu Slaviša Mitrović.

Mitrović je naveo da su dva pacijenta bila u kritičnom stanju nakon anafilaktičkog šoka, te da je nakon reanimacije na licu mjesta jedan od pacijenata prebačen u Urgentni blok bijeljinske bolnice.

Među povrijeđenima, koji su imali alergijsku reakciju na ujed stršljena, većina je odraslih muškaraca, ali i jedna djevojčica, kao i jedan medicinski tehničar iz timova Doma zdravlja koji su obezbjeđivali regatu.

Mitrović kaže da su dvije medicinske ekipe bile dobro opremljene i da su u nesvakidašnjoj situaciji uspjeli da ukažu pomoć povrijeđenima na licu mjesta.

Medicinarima su se u zbrinjavanju pacijenata pridružili i direktori Doma zdravlja Zlatko Maksimović i bijeljinske bolnice Siniša Maksimović koji su se zatekli na licu mjesta.

Prema izjavama očevidaca, stršljeni su bili u stablu stare vrbe pored Save, a njihov napad izazvao je pravu paniku među učesnicima regate koji su se oko 14.00 časova odmarali na pristaništu u selu Ostojićevo.

Učesnik regate Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini, zamjera organizatorima zbog ovog propusta koji je mogao da se završi tragično.

Prema njegovim riječima i tvrdnjama mještana, organizatori regate su dva dana ranije uočili leglo stršljena na mjestu planiranom za pristanište i odmor učesnika regate, a nisu preduzeli ništa da bi incident bio spriječen.

Na Savskoj regati danas je učestvovalo 200 plovila sa više od 1.500 učesnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA