Srpske kamiondžije blokirane u Turskoj, traže pomoć

629

Grupa od osam srpskih kamiondžija, od kojih je jedan sa porodicom, tvrdi da je praktično zarobljena u mestu Tekirdag na sjeverozapadu Turske, na 135 kilometara od Istanbula, i da samo žele da se bezbjedno vrate svojim porodicama i kućama u Srbiju, objavio je danas srpski portal „Telegraf“.

Navedeno je da su se redakciji tog sajta javili vozači kamiona iz Srbije koji su bili svjedoci državnog udara u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u gradiću Tekirdag, gotovo bez hrane i vode.

Rekli su da su, kako navodi sajt, poslušali savjet srpskog ambasadora i konzula i da u toku noći između petka i subote nisu napuštali smještaj, ali su jasno čuli pucnjavu.

„Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu Ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle“, kaže jedan od vozača.

Navedeno je da ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i sada sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju. Neki od njih su na putu sa svojom djecom i suprugama i jako strahuju za svoj život, kao i živote svojih najbližih.

“Jedan od naših kolega je ovdje sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu“, kaže vozač po imenu Darko, navodi sajt.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

“Kako turisti koji su došli na ljetovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbjedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju”, apeluje Darko.

Sajt navodi da su kamiondžije koje se nalaze u Turskoj Ivan Stanojević, Darko Mladenović, Sadmin Tatlaman, Kristijan Porucki, Aleksandar Momčilović, Goran Kitić, Karolj Tot i Samaš Nemet.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA