Srbin upao u predsjedničku palatu u Bratislavi!

579

Slovačkom predsjedniku Andreju Kiski već drugi put za mjesec dana nezvani gosti upadaju u Predsjedničku palatu u Bratislavi pošto je u nedjelju obezbjeđenje uhvatilo jednog 34-godišnjeg državljanina Srbije koji je preskočio ogradu kako bi se sakrio u palati.

– U nedjelju oko podne ogradu palate preskočio je srpski državljanin. Obezbjeđenje ga je odmah uhvatilo i predalo policijskoj patroli. Muškarac je objasnio da je ogradu preskočio zato što ga neko juri i da je u palati pokušao da nađe utočište – rekao je danas portparol slovačkog predsjednika Roman Krpelan.

U posljednjih mjesec dana ovo je već drugi put da u predsjedničku palatu upadaju uljezi pošto je krajem juna 35-godišnji Čeh preskočio stakleni zid sa zadnje strane palate.

On se popeo na gornji sprat, razbaškario u palati čitavih 20 minuta, a potom neopaženo napustio zgradu.

Upad uljeza je tada registrovao alarm ali obezbjeđenje ga je jednostavno isključilo kao da je u pitanju lažna uzbuna, a zbog nemara ostavku je podneo šef Biroa za obezbjeđenje zvaničnika Radovan Horvat.

– Za mene je to neprijatno iznenađenje da neko može da provede u palati 20 minuta, a da ni na koga ne naiđe. Ni ne znamo šta je tamo radio – kazao je tada slovački predsjednik.

Policija je, uz pomoć bezbjednosnih snimaka ubrzo pronašla i uhapsila nezvanog noćnog gosta, 35-godišnjeg Čeha Milana K.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA