Podrška našim olimpijcima (VIDEO)

664

Podrška Ministartsva porodice, omladine i sporta za troje mladih sportista iz Republike Srpske, koji će na Olimpijskim igrama predstavljati BiH, nije ostala samo na riječima. Resorno ministartstvo podržaće Lusiju Kimani, Tatjanu Đekanović i Mihajla Čeprkala sa po 10.000 KM.

Na prijemu koji je ministar Jasmina Davidović, organizovala za ovo troje sportista, pričalo su o planovima, uspjesima ali i problemima. Najveći problem je kao i uvijek manjak novca.

– Ministarstvo porodice, omladine i sporta je baš ovo troje sportista i do sada podržavalo. Dobijali su stipendije već nekoliko godina. Time pokazujemo da ministarstvo prepoznaje mlade sportiste koji imaju telante i rezultate. Ministarstvo im pruža podršku i nastavićemo to. Takođe želim reći da je ministartsvo odobrilo svakome od njih po 10.000 KM za odlazak u Rio de Ženeiro. Naravno ja bih željela da je taj iznos veći. Nastojaćemo da radimo na tome – izjavila je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

Sportisti su više nego zadovoljni ovakvim gestom nadležnog ministarstva.

– Prvo da se zahvalim ministrici na finansijskoj pomoći koju će nam dati. Umor je tu jer je puno obaveza sada pred odlazak. Juče smo bili u Sarajevu na pres konferenciji i dodjeli opereme. Danas smo ovdje u ministarstvu. Imamo još dva tri dana da se pripremimo i onda odlazimo tamo – rekao je Mihajlo Čeprkalo, plivač.

Ovi mladi ljudi će se na put za Rio uputiti do kraja sedmice. Spremni su kažu da daju sve od sebe i ostvare očekivanja drugih ali i ciljeve koji su sami sebi zadali.

– Za Rio sam spremna. Ovaj put moram završiti maraton. Nema odustajanja. Jako sam ponosna, zato što trčim ne samo za zastavu BiH, nego i Republike Srpske i za ljude Banjaluke i Prijedora – odlučna je Lusija Kimani, atletičar.

Tatjani Đekanović, takmičarki u strjeljaštvu, je ovo prva Olimpijada.

– Najavljujem ih još u budućnosti, sigurno. Možda sam mlada i još nisam svjesna šta to sve znači, ova okolina i svi mi gdje živimo nismo ni svjesni te težine – iskrena je bila Tatjana.

BiH će na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru predstaviti 11 sportista. Olimpijske igre će se ove godine održati od 05. do 21. avgusta a učestvovaće oko 10.000 sportista iz cijelog svijeta.

Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA