Omladinci Crvenog krsta Istočna Ilidža osvojili peto mjesto (VIDEO)

874

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija ugostio je danas ekipu Crvenog krsta Istočna Ilidža, koja je na Evropskom prvenstvu u pružanju prve pomoći osvojili peto mjesto. Takmičenje je održano u Sloveniji.

U konkurenciji 22 ekipe iz različitih zemalja starog kontinenta, omladinci Crvenog krsta Istočna Ilidža osvojili su peto mjesto. Imali su priliku da svoju sposobnost i snalažljivost prikažu na čak 23 poligona, na kojima su simulirane različite situacije nesreća. Ističu da je ovo za njih veliko iskustvo.

– Što se tiče našeg iskustva veoma je veliko i veoma će pomoći prethodnim ekipama. Naš tim koji je otišao u Sloveniju i vratio se, će dati sve od sebe da prenese iskustva koje smo tamo stekli i znanje na prethodne ekipe, sljedeće koje dolaze – rekao je Rade Marković.

– Ukupno peti u Evropi, to je jedan izuzetan uspjeh, pogotovo naše male ekipe koji nismo ni imali neke velike uslove rada koji zahtjevaju taj evropski nivo takmičenja. Budući, prvenstveno mislim na to, što su ti poligoni veoma realistično prikazani kao da se to u stvarnosti dešava i oni su veoma dobro odgovorili svom zadatku – izjavio je dr Milan Radonja.

Prvi čovjek grada poručio je da je ovo izuzetan uspjeh za cijelo Istočno Sarajevo.

– Njihov uspjeh je za nas u gradu Istočno Sarajevo, ne samo za rukovodstvo, nego i za sve građane u Istočnom Sarajevu veoma značajno, iz razloga što su bili u konkurenciji ekipa sa puno većom materijalnom podlogom kao što su evropske zemlje koje su učestvovale na tom takmičenju – izjavio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Samardžija.

Požrtvovanost, uvježbanost i timski rad dokaz su da ništa nije nemoguće. Trudom i radom, omladinci Crvenog krsta Istočna Ilidža predstavili su Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku i Istočno Sarajevo u najboljem svjetlu.

Marko Tešanović/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA