Lukač: MUP istražuje ko je zapalio zastavu Srbije

892

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sve će uraditi da bi otkrilo lica sa video-snimka koja su zapalila zastave Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Lukač je rekao da je MUP Republike Srpske, na osnovu prvih objavljenih saznanja, sa drugim policijskim agencijama započeo rad na otkrivanju i procesuiranju lica koja su zapalila zastave, te da će se u ove aktivnosti uključiti i MUP Srbije jer su zapaljene zastave te zemlje.

– To je svojevrsna poruka tih pojedinaca. Samim pucanjem i korištenjem nelegalnog oružja već su napravljena krivična djela koja treba otkriti i procesuirati. Naše službe će sve uraditi da to završe s obzirom na to da imamo mogućnost, a nadam se da ćemo uspjeti u tome, da dođemo do podataka ko je takav snimak postavio na internetu – izjavio je Lukač novinarima u Sarajevu.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca u šumi pale zastave Srbije.

Na snimku iza islamista nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava takozvane Armije RBiH. U rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se pucanj. U pozadini se čuje pjesma sa prijetećim tekstom “Tigrovi Bosne”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA