“Ljeto na Vrbasu”: Kotlić, dajak i osmijeh (VIDEO)

1137

U završnici tradicionalne manifestacije “Ljeto na Vrbasu” svi ljubitelji sporta, ukusne hrane i rijeke Vrbas proteklih nekoliko dana uživali su na plaži kod Zelenog mosta. Tradicionalno, krčkao se kotlić, a ovaj put svi učesnici su imali zadatak da pripreme najbolji riblji paprikaš.

Od 15. ekipa koliko ih je učestvovalo, pobjedila je ekipa “Dud”, kojoj je ovo prvi put da učestvuje na ovoj manifestaciji.

– Tajna prije svega je da nema tajni. Došli smo tu da se zezamo, da se zabavimo. Nismo se nešto ni organizovali. Mala tajna je da nam je ovo prvi put. Tajna je samo opušteno i bez ikakve presije – oskren je bio Siniša Grabež, predstavnik ekipe “Dud”.

Ono što su svi željno iščekivali bila je tradicionalna trka dajak čamaca. U kategoriji juniora, pobjedu je odnio prošlogodišnji pobjednik Filip Blagojević, koji je upravo prošle godine naučio da vozi dajak čamac. Zlatko Kivač, dugogodišnji šampion odnio je pobjedu u kategoriji veterana. Kod seniora nije bilo puno iznenađenja – po 19. put za redom trijumfovao je Andrej Zamolo i to uprkos olujnom nevremenu koje ih je pratilo od početka trke.

– Mogu vam reći što se tiče vremenskih prilika ili neprilika, ovo je bila najteža trka dosad. Nije nam toliko kiša smetala, tek toliko je propadavala, međutim strašno jak vjetar nas je pratio kroz cijelu trku. Baš nam je otežavao trku, bukvalno nas je vraćao unazad. Nismo mogli ispraviti dajake kako treba. Ali, snašli smo se izgurali smo tu trku – rekao nam je Andrej.

Iz organizacije ne kriju zadovoljstvo. Ovo je dosada bilo najbogatije “Ljeto na Vrbasu” ispunjeno mnoštvom sadržaja, te je sigurno da će narednih godina biti još zanimljivije, ističu iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

– Zadovoljstvo mi je da smo na kraju dvosedmičnog sadržaja “Ljeta na Vrbasu”, koje je bilo vrlo dinamično i kompleksno, sadržaja gdje je bilo za svakog po nešto. Nadam se da smo zadovoljni sa onim što smo ponudili – kroz sportske i kulturne manifestacije i događaje i zabavne naravno – zadovoljan je Ostoja Barašin, direktor TO Banjaluka.

63. po redu manifestaciju “Ljeto na Vrbasu” obilježili su tradicionalni skokovi sa gradskog mosta, kotlićijada, trka dajak čamaca. Iako je bila najavljena, trka kajak čamaca je otkazan dan ranije. Mnoštvo noviteta, poput odbojke i košarke privuklo je dosta takmičara i publike. Po 63. put Turistička organizacija grada Banjaluka svim sugrađanima poklonila je ljeto za nezaborav.

                   Tea Beader

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA