Kostajnica: Voda se povukla sa ulica

781

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo rekao je da je stabilizovana situacija na području ove opštine nakon bujične poplave koja je danas pogodila dijelove grada, te da se voda povukla sa gradskih ulica i saobraćajnica.

Bundalo je izjavio Srni da je ogromna količina padavina u kratkom vremenskom periodu ponovo prouzrokovala štetu na stambenim i poslovnim objektima u gradu, te u manjem obimu i na saobraćajnoj infrastrukturi.

– Nakon samo sat vremena intenzivne kiše ulice su se opet pretvorile u potoke, a voda je prodrla u manji broj stambenih objekata, u krug preduzeća ‘Sana linea’, te u veći broj pomoćnih objekata i garaža. Dobro je da je rječica Tavija ipak uspjela da primi ovu enormnu količinu vode – rekao je Bundalo.

On kaže da bi ponovo bio potopljen isti dio grada kao i 2014. godine da nije otklonjeno usko grlo na ovom dijelu rječice Tavije, odnosno da nije izgrađen novi most i uređen novi dio korita prema rijeci Uni.

Bundalo kaže da se trenutno radi na urgentnoj sanaciji nastale štete – na čišćenju saobraćajnica i ispumpavanju vode iz poslovnih i stambenih objekata, te da će se sutra nastaviti sa uređenjem grada.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA