Izložbe “Riznica Rusije” i “Na putu u Hram” (VIDEO)

687

U Galeriji ’96 u Prijedoru sinoć je otvorena izložba slika “Riznica Rusije” Vitalija Kasatkina i “Na putu u Hram” Vladimira Leontjeva. 

Jedan od autora izložbe, Vladimir Leontijev, kaže da je prvi put u Srpskoj i da je oduševljen gostoprimstvom. Tema njegovih djela uglavnom je vezana za pravoslavlje, tako da su slike dobro prihvaćene među publikom u Republici Srpskoj.

– Na ovoj izložbi predstavljene su slike pravoslavne tematike. One su nastale u gradu Sankt Petersburgu – kaže autor izložbe Vladimir Leontijev.

Na otvaranju izložbe bio je i Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora. On ističe da mu je drago što je Prijedor ugostio umjetnike iz Rusije, koji su kulturu ovog naroda približili Prijedorčanima.

– Nekoliko dana u Prijedoru imamo goste iz Rusije. Oni ovdje predstavljaju umjetničke radove iz Rusije – izjavio je zamjenik gradonačelnika Prijedora, Milenko Đaković.

Na Malom gradskom trgu takođe je otvorena izložba eksponata starih ruskih zanata. Pomenuti sajam i izložba slika biće održani i u drugim gradovima Srpske.

Branka Dakić/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA