Izetbegović: Spreman sam da razgovaram i sa Dodikom

761

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da je spreman da razgovara sa svakim u BiH ko može da utiče da stvari krenu nabolje, pa i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Izetbegović je pred početak sjednice Kolegijuma SDA, govoreći o najavama sastanka predstavnika SDA i SNSD-a, rekao da je sve počelo od napora zajedničkih prijatelja iz BiH i međunarodne zajednice da bude nađeno rješenje prilagođeno mehanizmu koordinacije koje bi bilo prihvatljivo i BiH i entitetima.

Izetbegović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da je svejedno da li će to biti riješeno telefonskim razgovorima, susretom predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović ili eventualno susretom stranaka.

Prema njegovim riječima, nema veze gdje će biti sastanak, da li u Sarajevu ili Banjaluci, “ali se bez potrebe prave komplikacije”, prenose federalni mediji.

On smatra da je pitanje mehanizma koordinacije blizu rješenja koje će biti prihvatljivo i za BiH i za entitete, ali da Dodik “kao da namjerno pravi atmosferu da do toga ne dođe”.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je prije nekoliko dana pomenuo mogućnost sastanka delegacija SDA i SNSD-a, rekao je da je i dalje opredijeljen za dijalog i razgovor, dodajući da bi do tog susreta moglo doći i do kraja ove sedmice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA