Gradiška: Haos na granici!

1093

Velike gužve na graničnom prelazu u Gradišci muče i putnike namjernike i stanovništvo ovog grada.

Nedjelja je, deset sati ujutro i već je kolona automobila i kamiona blokirala uži centar Gradiške. Vozači nervozni, trube ili izlaze iz vozila i gledaju u pravcu granice. Nakon pola sata, kolona se jedva pomjerila, a temperatura porasla kao i nervoza vozača, piše buka.ba.

Ovo je već godinama uobičajena slika Gradiške, u ljetnim mjesecima, u vrijeme godišnjih odmora.

Pakleno vruće, satima u koloni

5cd8af1de958eec39350b0386aba2a3b

Eldin kaže da već sat vremena stoji u koloni i čeka ulazak u Hrvatsku. Sa porodicom je pošao na more.

– Pakleno je vruće od samog jutra, djeca su nervozna, a i ja sa njima. Da imamo nekoliko traka, ne bi bila ovolika kolona, ovo nema nigdje u svijetu – kaže Eldin.

U razgovor se uključuje i mještanin Gradiške Darko Radonjić, koji granicu sa Hrvatskom prelazi na biciklu. Ide u mjesto Okučane, koje se nalazi 10-ak kilometara od granice.

– Granični prelaz koji se nalazi u samom gradu jedan je od velikih infrastrukturnih problema našeg grada – navodi Radonjić.

Kolike probleme donosi carinski terminal i granični prelaz u centru grada, možda najbolje znaju vozači kamiona. Pričaju nam da često na prelazak granice čekaju i po dva i više dana. Nedjelja je najgora, ako ne stignu do podne, šanse da će taj dan preći granicu su nikakve.

Problem je i carinski terminal. Ulazak kamiona na terminal se plaća 42 KM, ali i nakon plaćanja zbog velikih gužvi, satima ne uspijevaju doći na red, pa kamione parkiraju po okolnim ulicama, zbog čega im nerijetko vozilo bude blokirano stavljanjem kandže. Taksa za prelazak  kamiona preko granice iznosi 10 KM.

– Ovo se ne može nazvati životom. Ovoliko čekanje je besmisleno. Mi po dva dana, nekada i duže živimo u kabini – kažu vozači.

Problem rješava novi most na Savi?

Izgradnja novog graničnog prelaza kod Gradiške već je punih sedam mjeseci blokirana. Mašine i mehanizacija su povučene još krajem prošle godine, kada je završena prva faza – kompletna niskogradnja, postavljanje hidro i elektro instalacija, te izgradnja temelja i nadstrešnice. Izgradnji druge faze, za koju će Uprava za indirektno oporezivanje izdvojiti oko 15 miliona KM, još je daleko od početka.

Ipak, i kada bude izgrađen novi prelaz sa carinskim terminalom, vozači će ulaziti u BiH preko mosta u centru grada.  Problem će biti u potpunosti  biti riješen izgradnjom mosta na Savi.

Trenutno je situacija takva da Evropska unija zahtijeva konačan dogovor o izgradnji mosta između bh. strane i Hrvatske i njegovu realizaciju ili će u protivnom  BiH, odnosno RS izgubiti 6,8 miliona evra granta EU.

Naime u Ministarstva transpota i komunikacija BiH tvrde da je gubitak novca sasvim izvjestan ukoliko tender za izbor izvođača radova ne bude bio raspisan do kraja ove godine.

Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, naglašava da je Hrvatska trenutno pred izborima i da nije realno očekivati da će se pitanje početka gradnje mosta u Gradišci riješiti u narednih mjesec i po dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA