„FLOORBALL BANJALUKA 2016“: Česi odnijeli trofej

738

Češki „Sokol“ pobjednik je tradicionalnog međunarodnog turnira „Floorball Banjaluka 2016“, nakon što su u finalnom susretu savladali domaće „Gromove“, i to nakon boljeg izvođenja penala sa 4:3 (u regularnom vremenu bilo je 3:3). Treće mjesto pripalo je ekipi Hamsters koja je sa 4:3 dobila Borovnicu.

Nakon što su u posljednjem kolu grupe „A“, Gromovi poraženi od Sokola sa 7:4, malo ko je očekivao da će ova dva sastava igrati u borbi za trofej. Posebno kada se zna da su Banjalučani u polufinalu za rivala imali šampiona Slovenije, vrlo dobru ekipu Borovnice koju su, ipak uspjeli da dobiju sa 4:3. Tako su u finalu ponovo za protvnika imali češke Sokole koji su u drugom polufinalu dobili Hamsetrse sa 4:2.

Finbale je bilo dosta kvalitetno, regularni dio je završen remijem, 3:3, a nakona penala pehar je završio u rukama igrača iz Češke.

Sva pojedinačna priznanja otišla su u ruke pobjedniku turnira. Najbolji golman je Jakub Šmid, strijelac Martin Kredba dok je MVP Lukas Tanacek.

Na ovoj smotri nastupilo je osam timova, i to, iz Slovenije, Češke te Bosne i Herecgovine, a odličan organizator bilis u banjalučki „Gromovi“.

S. Babić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA