Dodik i Izetbegović postigli dogovor!?

1120

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović postigli su načelan dogovor u vezi sa kreditnim aranžmanom s MMF-om, kao i mehanizmom koordinacije.

Po dolasku premijera FBiH Fadila Novalića potpisano je i Pismo namjere za kreditni aranžman sa MMF-om, prenosi RTRS. Na ovaj način evropski put BiH biće odblokiran. Pismo namjere je već upućeno u Vašington.

Sastanak u Istočnom Sarajevu, sazvao je šef Delegacije EU u BiH Lars – Gunar Vigemark, a održan je u motelu “Barka” u Istočnom Sarajevu. Sastanku su prisustvovali i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Pismo namjere, koje je ključni dokument za odobravanje aranžmana, nisu potpisali članovi Fiskalnog savjeta BiH, Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Kao razlog je naveden zastoj na evroatlantskom putu jer je RS odbila da potpiše dva ključna dokumenta, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i Mehanizam koordinacije.

U međuvremenu, SSP je 18. jula potpisan.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA