63. „Ljeto na Vrbasu“ (VIDEO)

988

U Muzičkom paviljonu u Banjaluci danas je održana pres konferencija na temu Tradicionalna manifestacija 63. „Ljeto na Vrbasu“. Ovogodišnji spektakl traje 15 dana, a u bogatom programu ima dosta inovacija.

Centralna manifestacija su tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta, koji će se održati u nedjelju sa početkom u 16 časova.

Tradicionalna manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ ove godine odžava se po 63. put i jedna je od najstarijih manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini. U 15 dana koliko će trajati, sve posjetioce očekuje bogat program sa nekoliko novina, ističu iz organizacije. Manifestacija je ovo koju i nakon više od šest decenija svi zajedno moramo da očuvamo.

Ljeto na Vrbasu afirmiše dosta vrijednosti, prije svega ljubav prema Vrbasu, prema prirodi i okolini. Zatim, promociju sporta, rekreciji i zdravom životu ili bolje rečeno sve ono što radimo u okviru „Ljeta na Vrbasu“ – radimo upravo u interesu opšteg zdravlja i očuvanja životne sredine – izjavio je direktor TO Banjaluka, Ostoja Barašin.

Mi ćemo ovo „Ljeto na Vrbasu“ da obogatimo sa još nekoliko profesionalnih sportova. „Ljeto na Vrbastu“ pored skokova sa mosta, dajaka i kajaka, ima rekreativne sportove pred odbojke na pijesku, fudbala na pijesku i basketa, ove godine smo odlučili da uvrstimo i nekoliko profesionalnih turnira, kao što je turnir na Akvani u odbojci na pijesku, zatim fudbal na pijesku koji će prvi put biti zvanični turnir u Bosni i Hercegovini – rekao je suroganizator manifestacije „Ljeto na Vrbasu“, Vladimir Kuvalja.

Ono što svakako privlači najveću pažnju publike jesu tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta. Nema ni sumnje da će i ove godine konkurencija među skakačima da bude velika.

– Naime, dosad je prijavljeno 25 skakača zadovoljstvo mi je da napomenem da imamo 7 skakača iz Banjaluke, a ostatak su skakači iz sedam različitih gradova i to su najbolji skakači koji skaču sa drugih skakaonica u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. To je svojevrsni kup a Banjaluka ima to zadovoljstvo da ugosti te najbolje skakače 10. jula u 16 časova na Gradskom mostu – kaže Zoran Sanković.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ održaće se od 10. do 24. jula. I ovaj put sve posjetioce očekuju trke kajak čamaca, trke dajak čamaca, odbojka, fudbal, košarka, kotlićijada i još mnogo toga. Centralni dio manifestacija, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta planirani su za nedjelju, 10 jul od 16 časova, koje ćete u direktnom prenosu moći da pogledate samo na programu Elta televizije.

Tea Beader/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA