Za Olimpijadu Tatjani Đekanović i „Geofonu“ 10 000 KM (VIDEO)

986

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdvojiće 10 000 maraka za pripreme Tatjane Đekanović, rekorderke i šampionke Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnom puškom, za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Ženeiru.

Tatjana nastavlja da učestvuje na međunarodnim turnirima, jer joj je to jedina prilika da gađa u elektronske table. Poslije turnira u Ljubljani i Bakuu, slijede takmičenja u Srbiji i Mađarskoj.

-Pripreme za Olimpijadu odvijaju se po planu. Svaki dan naporno treniramo. Kada već odemo na takva takmičenja, svi smo isti, tako da je uspjeh neizvjestan – kaže Tatjana Đekanović, član streljačkog kluba, Geofon“ iz Teslića.

U streljačkom klubu „Geofon“ nastoje da obezbijede sredstva za kompletne pripreme, koje obavljaju uglavnom na takmičenjima u regionu.

-Iznos koji nam je potreban za pripreme pred odlazak je oko 15 000 KM. To su minimalna sredstva za odlazak na takmičenja u bližoj okolini – smatra trener kluba Neven Rašić.

Iz ministarstva su i do sada pomagali streljački klub, iako priznaju da su to bili simbolični iznosi. Tatjana je stipendista ministarstva, a kao jednom od malobrojnih sportista iz Srpske koji učestvuju na igrama, naša dužnost je da pomognemo, smatraju u resornom ministarstvu.

 -Mi smo streljački klub iz Teslića podržavali svih ovih godina. Tako je i 2012. godine uloženo 50 000 konvertibilnih maraka u dvoranu u kojoj treniraju članovi kluba. Dvorana još uvijek nije završena, pa ćemo nastojati i tu da pomognemo – istakla je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Tatjana je tek šesti sportista koji je izborio nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na predstojećoj Olimpijadi. Ljetne olimpijske igre u Rio de Ženeiru, održaće se od 5. do 21. avgusta ove godine.

Danijela Aksić Marković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA