Za kajganu utrošeno 3000 jaja (VIDEO)

1147

Na prvoj”Kajganijadi” održanoj u Donjem Žabaru majstori kuhinje su za pripremanje ovog jela potrošili čak 3000 svježih jaja!

Kajganijada je održana na vještačkom jezeru Žabar bara koje je po ribolovu poznato i van granica naše zemlje. Čuveni somborski majstor za kajganu Radomir Čonjić, rekao nam je da je današnja kajgana najveća koju je priremao do sada.

– Lupaju se jaja, doda se so i onda se istrese na tiganj. Miješa se dok se ne ispeče. Kada se ispeče, dodajemo alevu papriku. Eto to je sav recept – rekao je majstor kuhinje.

Program manifestacije upotpunila su i kulturno umjetnička društva iz okolnih mjesta. Organizatori naglašavaju da su ovakvom manifestacijom željeli upotpuniti i objediniti turistički i privredni potencijal opštine koja je i te kako poznata po proizvodnji konzumnih jaja.

Željko Marjanović načelnik opštine Donji Žabar kaže da će ovo ubuduće postati tradicionalni koncert koji će se naći u kalendaru dešavanja na području opštine.

– Opština će okupljati sve privredne subjekte na svom području na druženje i predstavljanju proizvoda – rekao je Marjanović.

Do sada najveća kajgana napravljena u ovom dijelu Evrope, pržila se dvadesetak minuta. U ulozi degustatora našli su se svi posjetioci, kojima su pored kajgane, služena i druga jela i pića, takođe domaćih proizvođača.

Razloga za zadovoljstvo imali su svi posjetioci ove manifestacije koje je pokazala, da svaka opština u našoj zemlji, ma koliko mala bila, ima čim da se predstavi i pohvali kada su u pitanju spojevi privrede i turističke ponude.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA