Za 86 sati 2.317 prekršaja

477

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo radar “ramer 10” je u toku 23 dana u aprilu evidentirao 2.317 prekršaja, što je u prosjeku 100 prekršaja dnevno, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je radar tokom 23 dana bio u funkciji 86 časova.

Ona je podsjetila da ovaj radar omogućava da se vrši kontrola brzine kretanja motornih vozila, bez zaustavljanja od policijskih službenika.

– Riječ je o savremenom radaru koji može da mjeri brzinu vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske uslove – rekla je Tešićeva i dodala da policijski službenik ne može da utiče na zabilježene rezultate, čime je smanjena mogućnost korupcije.

Ona je apelovala da vozači budu maksimalno oprezni u vožnji i da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Tešićeva je istakla da se u maju na području Centra dogodilo 89 saobraćajnih nezgoda, što je za 9,18 odsto manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Prema njenim riječima, u ovim saobraćajnim nezgodama stradala su 64 lica ili 17 lica više u odnosu na uporedni mjesec, od kojih je jedno poginulo, 15 je teže, a 30 lakše povrijeđeno.

Registrovano je 3.367 prekršaja u saobraćaju, što je za 24,9 odsto više u odnosu na maj prethodne godine.

Tešićeva je dodala da su vozači u 104 slučaja isključeni iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, u 22 slučaja zbog vožnje prije sticanja prava, a vozila su u 52 slučaja isključena iz saobraćaja zbog isteka registracije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA