Vulin traži izvinjenje Kavazovića

414

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje izvinjenje lidera Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je Srbe nazvao vlasima.

– Ako mu se omaklo da to kaže, onda se nadam jednom izvinjenju, a ako se nije omaklo, to ne sme nikada da se ponovi – poručio je Vulin novinarima u Somboru, komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se Kavazoviću “omaklo” da Srbe tako nazove.

Vulin je naglasio i da ga čudi kako se nikad nikome od Bošnjaka ne omakne da kaže da su Srbi njihova braća, da je lijepo što žive u Srebrenici i da na izborima treba da pobijedi onaj koga izaberu građani, prenose beogradski mediji.

– Ne znam kako se uvek omakne neka reč mržnje i kako se uvek omakne neka uvreda, nešto što može da povredi Srbe u Srebrenici, Republici Srpskoj, gde god žive – kaže Vulin.

Vulin je rekao da situacija u BiH neće ići ka miru i stabilnosti, što je vrhunski interes Republike Srpske, ako se stalno nekome “omakne” da govori nešto ružno i loše o Srbima.

– Vlada Srbije učiniće sve da situacija u BiH bude stabilna i da svi narodi tamo žive u miru i slozi. Naš je najviši interes da čitavo naše okruženje bude uspešno, a to neće biti bez mira –  naglasio je Vulin.

Kavazović je na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj pozvao Bošnjake da se registruju i na narednim izborima glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da “vlah vlada”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA