Vučić: Do kraja naredne sedmice odluka o sastavu Vlade

577

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja sljedeće nedjelje donijeti konačnu odluku o tome ko će činiti novu Vladu.

Navodeći da će u ponedjeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije, u utorak sa predstavnicima četiri liste, a u srijedu sa manjinskim listama, Vučić je rekao da će do kraja sljedeće nedjelje odlučiti o tome ko će činiti Vladu.

– To su realni okviri ako želimo da 15. juna uđemo u Skupštinu i da 16. juna eventualno završimo izbor Vlade – rekao je Vučić novinarima u Bariču nadomak Beograda, gdje je otvoren novi pogon namjenske industrije.

On je podsjetio da je rok za formiranje Vlade Srbije 5. ili 6. septembar, ali da će ono biti završeno mnogo ranije, u svakom slučaju prije dolaska predsjednika Kine u Beograd krajem juna.

Vučić je naglasio da mu u narednom periodu predstoje niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima i druge posjete i obaveze, zbog čega je važno da što prije bude završen posao u vezi sa sastavom Vlade.

Fabrika za proizvodnju eksploziva “Prva iskra – Namenska” otvorila je danas novi proizvodni pogon u Bariču nedaleko od Beograda.

Ova kompanija je osnovana 1939. godine na starim pogonima kompanije “Vistad”, a 1946. počela je proizvodnju TNT-a.

Јedino je preduzeće domaće odbrambene industrije koje se bavi proizvodnjom, razvojem, regeneracijom i prodajom, kako vojnog, tako i civilnog, odnosno komercijalnog eksploziva.

Njihovi proizvodi namijenjeni su granama privrede koje koriste eksploziv, kao što su rudarstvo, industrija nafte i gasa, industrija za preradu metala, putna industrija, ali i za proizvođače minsko-eksplozivnih sredstava i privrednih eksploziva.

Vučić je u Bariču dodao da ulaganje u namjensku industriju nije važno samo zbog toga što Srbija jača kapacitete odbrane, već i zbog toga što doprinosi povećanju broja zaposlenih u zemlji.

On je istakao da Srbija ove godine očekuje privredni rast od 2,5 odsto.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA