Velja Ilić će biti Vučićev savjetnik?

654

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, u novoj vladi neće imati ministarsku funkciju, već će najvjerovatnije postati savjetnik premijera Vučića, pišu “Večernje novosti”.

On će, prema informacijama ovog lista, savjetovati premijera o pitanjima vezanim za infrastrukturu i vanredne situacije.

Ta oblast mu je bliska pošto je u prethodnoj vladi bio na poziciji ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije, dodaje list.

Kako se navodi, Vučić “muku muči” da pronađe adekvatnog kanidata za portfelj obrazovanja. Ako ministar prosvete bude u “kvoti” naprednjačke koalicije, prema informacijama “Večernjih novosti”, to mjesto moglo bi da pripadne PUPS-u. Tada bi kandidat mogao da bude aktuelni vršilac dužnosti direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović. On je doktor matematike i profesor na Katedri za matematiku Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ukoliko pak bude postignut dogovor da socijalisti ponovo budu dio vladajuće koalicije, velike su šanse da bi njima mogla da pripadne upravo prosveta. U tom slučaju u SPS bi se za to mjesto nadmetala čak tri kandidata.

Kako list saznaje, ministar prosvete u vladama Mirka Cvetkovića i Ivice Dačića, Žarko Obradović rado bi “obnovio” svoje mjesto na čelu ovog resora. Konkurencija mu je potpredsjednica stranke Slavica Đukić Dejanović, koja je trenutno na čelu klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, ali i predsjednica Izvršnog odbora SPS Dijana Vukomanović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA