Užas u Vlasotincu: Ubila majku zbog bijede?

506

Teret brige o bolesnoj starici Vlasotičanku natjerao na stravičan zločin. Ljiljana Stojčić (54) Nadu (82) izbola nožem po tijelu i vratu.

LjILjANA Stojčić (54) ubila je majku Nadu (82), jer više nije mogla da podnese teret brige o nepokretnoj i dementnoj starici?!

Tragedija se dogodila u subotu oko 20.30, u centru Vlasotinca, u Ulici Siniše Janjića 25, u kućerku u kojoj su dvije žene stanovale kao podstanari. Ljiljana je majci presudila sa više uboda nožem po tijelu i vratu, a potom je navodno sjela na stepenište i zapalila cigaretu. Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, koja je mogla da konstatuje smrt starice.

Ljilja je, govore komšije, imala muke sa majkom. Ona je, pored zdravstvenih problema koje nosi starost, imala i psihičkih problema.

– Stalno ju je vodila kod ljekara i trudila se da joj pomogne, ali starica nikada nije bila zadovoljna. Psihički je zlostavljala ćerku kojoj je kap u čaši možda bilo to što je ostala bez zaposlenja – kaže jedna od najbližih komšinica Stojčića i tvrdi da se Ljiljana od tada potpuno promijenila.

Majku je u Vlasotince dovela iz sela Svođa. Ćerka je jedinica i o starici nije imao ko drugi da brine. Od kada je Ljiljana dobila otkaz u konfekciji “1. maj”, jedva su sastavljale kraj sa krajem. Jedini izvor prihoda bila im je Nadina minimalna penzija.

– Ljiljana je dobila neku otpremninu, ali je ona brzo potrošena. Nije birala i radila je razne sezonske poslove, ali je za to vreme nepokretnu majku ostavljala samu što joj ova nije praštala, jer nije razumjela da se nema – kažu u komšiluku.

NEMA OPRAVDANjA

LjILjANA je namučena i napaćena žena, na koju je ostavilo posljedice i to što je brinula o dementnoj majci. Na sve što je preživljavala sigurno nije bila imuna, a šta se dešavalo u njenoj glavi to niko ne zna – kaže Ljiljanina bivša kolegenica i dodaje da brojni problemi nisu opravdanje za zločin na koji se odlučila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA