Usvojena rezolucija o podršci učlanjenju u NATO

582

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su Rezoluciju o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO, kojom će se, kako je ocijenjeno, potvrditi opredjeljenje da ta država postane dio evroatlantske zajednice.

Za rezoluciju je glasalo 48 poslanika, 26 je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.
Rezoluciju su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka.

U Prijedlogu rezolucije navodi se da je Crna Gora tokom 10 godina od obnove nezavisnosti pokazala jasnu viziju i istrajnost u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih prioriteta – članstva u NATO i EU.

– Uvjereni u rezultate koje je postigla i reforme koje je sprovela u cilju postizanja dugoročne bezbjednosti i stabilnosti, unapređenja vladavine prava, snaženja demokratskog i ekonomskog ambijenta, još jednom iskazujemo čvrsto opredjeljenje da Crna Gora postane dio evropske i evroatlantske zajednice – kaže se u dokumentu.

Članstvo u NATO je strateški cilj Crne Gore koji garantuje stabilnost i bezbjednost zemlje, očuvanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, navodi se u Rezoluciji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA