Ukrao pasoš preminulog Bilećanina

624

Dvadesetšestogodišnji Kragujevčanin L.J. uhapšen je zbog sumnje da je ukrao pasoš iz jednog vozila u Bileći, kojim je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrđeno je danas u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

Načelnik Sektora policije CJB Trebinje Siniša Laketa rekao je novinarima da su policijsku stanicu u Bileći kolege iz Gradiške obavijestili da je jedno lice uhapšeno na Graničnom prelazu Gradiška dok je pokušavalo da uđe u Hrvatsku sa tuđim pasošem.

Laketa je pojasnio da je L.J. uhapšen nakon što je Graničnoj policiji pokazao pasoš preminule osobe, te da je u daljoj kriminalističkoj istrazi utvrđeno da je putna isprava ukradena na području Bileće.

Vlasnik pasoša je lice čiji su inicijali V.D, koje je ranije preminulo.

Policija iz Gradiške predala je državljanina Srbije Policijskoj stanici Bileća, koji će u toku dana biti predat Okružnom tužilaštvu u Trebinju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađe.

Načelnik trebinjskog CJB Žarko Laketa rekao je na konferenciji za novinare da je urađeno sve da se stanje bezbjednosti podigne na najviši nivo.

– Centar je na osnovu evidentiranih pojava i ugrožavanja bezbjednosne situacije na području Grada Trebinja planirao i realizovao više aktivnosti preventivno-represivnog karaktera – rekao je Laketa.

On je napomenuo da su planirane aktivnosti realizovane u danima vikenda uz učešće određenog broja policijskih službenika iz svih unutrašnjih organizacionih jedinica Centra, kao i dva tima policijskih slubenika iz sastava Foča i Istočno Sarajevo.

Laketa je ukazao na sve učestalije pojave vožnje pod dejstvom alkohola ili opojnih droga, podsjećajući da je u maju iz saobraćaja zbog alkohola isključeno 25 lica, a zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga šest vozača.

On je ukazao na blagu kaznenu politiku prema tim učesnicima u saobraćaju, napominjući da ona ne daje dobre rezultate.

Na području trebinjskog CJB u maju se dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda od kojih 28 sa materijalnom štetom. Tri lica su smrtno stradala, pet lica je teže povrijeđeno, dok je 12 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA