Ukrajinski “doktor Mengele” ubijao na operacionom stolu? (VIDEO)

434

Društvene mreže su se zapalile nakon što je ukrajinski stručnjak za reanimaciju Aleksandar Černov u intervjuu za jednu lokalnu televiziju iznio šokantne detalje o tome kako je planski na operacionom stolu ubijao “neprijateljske pacijente – teroriste i separatiste iz Donbasa”.

Ukrajinski “doktor Mengele“ je hladnokrvnog izraza lica pričao da je za ubijanje koristio standardna sredstva za reanimaciju, ali u smrtonosnim dozama.

– Na prvi pogled to je izgledalo kao srčani udar, moždani napad ili nešto nejasno. Samo skupa i detaljna ekspertiza mogla bi da otkrije pravi uzrok smrti – rekao je Černov, koji sebe ne smatra ubicom.

Kroz ruke Černova prošlo je 17 ustanika iz Donbasa, pri čemu su većina njih (15), po njegovim riječima, bili građani Ukrajine.

Černov, koji je radio u gradu Јenakijevo u Donbasu, naveo je da je sve lične podatke i dijagnoze pacijenata slao elektronskom poštom i Skajpom Službi bezbjednosti Ukrajine.

– Mnoge moje kolege, nažalost, smatraju da je ljekar osoba izvan politike. Ali ja ih uvjeravam da Hipokratova zakletva ne oslobađa od odgovornosti za pomaganje neprijatelju – dodao je on.

Doktor-ubica, simpatizer kijevskih vlasti, dao je intervju uoči Dana medicinskih radnika u Ukrajini i pozivao je sve svoje ukrajinske kolege koje su ostale da rade u Donjeckoj Narodnoj Republici da “nastave i da razvijaju njegove metode rada“.

Ukrajinski “Mengele“ sve ono što je učinio smatra “herojskim i patriotskim činom“.

​Černov je nakon napuštanja Donbasa nastavio ljekarsku praksu na teritoriji pod kontrolom Kijeva, a posvećen je i pisanju blogova u kojima se raduje smrti civila u Donbasu i uživa u “popularnosti“ među ukrajinskim “patriotama“ i nacionalistima, koji mu pružaju moralnu podršku.

Šokantno otkriće izazvalo je buru negodovanja na društvenim mrežama. Kijevske vlasti ćute, nadležni ne reaguju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA