RAK: Ukidanje zona unutar telefonskog saobraćaja

595

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ usvojio je danas Pravilo o izmjeni i dopuni Pravila 67/2012 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH, koje se odnosi na ukidanje više različitih zona unutar telefonskog saobraćaja u BiH.

U saopštenju RAK-a pojašnjava se da će današnje izmjene i dopune Pravila o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH doprinijeti ravnopravnom tretmanu svih krajnjih korisnika.

Pravilo koje je uscojeno na današnjoj sjednici Savjeta RAK-a počeće da se primjenjuje od 1. januara 2017. godine

Članovi Savjeta RAK-a razmatrali su i izvještaj Agencije o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu Pravila o dozvolama za distribuciju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

S obzirom na značaj pristiglih komentara, a u namjeri da se ovo važno pitanje reguliše na najbolji način, uvažavajući stavove svih zainteresovanih, Savjet RAK-a je odlučilo da se održi novi krug javne rasprave u trajanju od 20 dana.

Savjet RAK je odlučio da u skladu sa odrebama Zakona o Јavnom radio-televizijskom servisu BiH otpočne proceduru u vezi sa imenovanjem članova Upravnog odbora BHRT-a, kojima ističe mandat 10. decembra ove godine.

Na današnjoj sjednici razmatrane su žalbe protiv rješenja koje je RAK donio u prvom stepenu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA