Uhapšeni pljačkaši sa groblja

1235

 

Duško Marjanović (47) i Jasna Begić (58) iz Brezičana kod Prijedora uhapšeni su juče zbog sumnje da su pljačkali groblja u opštini Prijedor, tako što su sa grobova krali košulje, peškire, cvijeće, alkoholna pića i druge predmete.

Oboje su uhapšeni nakon što ih je policija zatekla u krađi na pravoslavnom groblju u Omarskoj. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su pokrali čak 27 grobnih mjesta.

– Policijski službenici su na pravoslavnom groblju u Omarskoj u krađi zatekli D. M. i J. B. koje su potom lišili slobode. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičeni od oktobra 2015. godine počinili 27 krađa – rekla je portparol CJB Prijedor Marija Matić.

Ona pojašnjava da su djela počinjena na osam mjesnih grobalja u opštini Prijedor.

– Osumnjičeni su sa grobnih mjesta, nedavno sahranjenih osoba, otuđivali peškire, marame, cvijeće, razna alkoholna pića i druge predmete. Prilikom pretresa kod njih je pronađeno i oduzeto 214 peškira, 14 muških košulja i 10 ženskih marama za koje se vjeruje da potiču iz krađa – rekla je Matićeva.

Prema njenim riječima u toku je rad na dokumentovanju predmeta nakon čega će protiv pljačkaša grobova biti podnesena krivična prijava Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA