U Alpima nije stradao član Gorske službe spasavanja Srbije

575

Gorska služba spasavanja Srbije /GSS/ saopštila je danas da se među učesnicima planinarske akcije u Alpima nalazio samo jedan član GSS koji nije stradao a nije ni među povrijeđenima.

Povodom navoda italijanskih medija da su spasioci GSS učestvovali u planinarskoj akciji na Alpima u kojoj je jedan srpski alpinista poginuo, GSS je saopštila da je taj uspon organizovalo Planinarsko-sportsko društvo “Kopaonik” iz Beograda i da je srpski alpinista učestvovao u akciji spasavanja zajedno sa pripadnicima gorske spasilačke službe iz Italije.

Italijanska agencija ANSA javila je ranije danas da je u nesreći u Julijskim alpima blizu italijansko-slovenačke granice poginuo 30-godišnji srpski alpinista, dok je njegov dvije godine mlađi kolega u teškom stanju prebačen u bolnicu u Udinama, a da je povrijeđena i dvadesetosmogodišnja ženska osoba.

Kako prenosi agencija, oni su bili dio grupe od 12 članova Gorske službe iz Srbije koji su bili na izletu u Italiji, a nesreća se desila juče popodne na planini Kanin koja je u ovo doba godine još prekrivena snijegom i ledom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA