Tužilac traži oštriju kaznu za Slobodanku Tošić

606

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je od žalbenog vijeća Suda BiH da izrekne oštriju kaznu za Slobodanku Tošić bivšu mis fotogeničnosti BiH i “Plejbojevu” zečicu, koja je osuđena na dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza.

Čampara smatra da Tošićeva treba da bude osuđena kao saizvršilac u krivičnim djelima.

– Prvostepeno vijeće tačno je utvrdilo činjenično stanje, ali je optuženu proglasilo za pomagača, umjesto za saizvršioca. Njene radnje su saizvršilačke i ona je u potpunosti izvršila svoj dio zadatka. To što druga dva člana organizacije nisu uspjela u svojoj namjeri nema veze sa njenom ulogom, kazao je Čampara.

On je dodao da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu iz zasjede i o teškom ubistvu.

Branilac optužene advokat Vlado Adamović je zatražio da ona bude oslobođena optužbi ili da slučaj bude vraćen na novo suđenje.

– Krucijalni svjedok i u ovom predmetu je Anđelko Veljančić. On je u više navrata dao različite iskaze i da ih je sudija za prethodni postupak imao kod sebe, optužnica nikad ne bi bila ni potvrđena, kazao je advokat Adamović.

Bivša mis fotogeničnosti BiH je osuđena, jer je 13. aprila 2006. godine namamila Ždralu u sačekušu u sarajevskom naselju Vranješ, kada je pokušana njegova likvidacija. U to je vrijeme, prema navodima u presudi, bila u ljubavnoj vezi sa Darkom Elezom.

Na dan kada je pokušana Ždralina likvidacija, Tošićeva mu je poslala SMS da dođe po nju u Rogaticu. Kada je krenuo prema Lukavici, ona mu je kazala da ima ispit te da od prijateljica mora uzeti skripta. Dovezli su se u naselje Vranješ, gdje su na njega pucala dvojica muškaraca. Ždrale je uspio da preživi ovaj napad.

Podsjećamo, Darko Elez je sa svojim kumom i vođom druge kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Đorđem Ždralom ušao u sukob u ljeto 2005. godine po jednoj verziji upravo zbog Slobodanke Tošić. Druga verzija je da su se kumovi posvađali zbog raspodjele plijena.

Tošićeva je tokom suđenja rekla da sa Darkom Elezom nije bila u ljubavnoj vezi, kao ni sa Đorđem Ždralom. Negirala je da je učestvovala u pokušaju likvidacije Ždrale i da je od Eleza dobila novac da bi Ždralu namamila u sačekušu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA