Tuča, jaja, paljene zastava… (VIDEO)

632

Protivnici Donalda Trampa još jednom su napali njegove pristalice nakon mitinga, a zatim su se sukobili i sa policijom u opremi za razbijanje demonstracija.

Incidenti su izbili pola sata nakon završetka Trampovog govora u San Hozeu, a kako prenose reporteri bilo je više tuča, gađanja jajima, a paljene su i zastave SAD.

Policija je demonstracije protiv Trampa ocenila kao “nezakonito okupljanje”, a nakon što su protesti postali nasilni na ulice su izašle jake policijske snage.

Haos na ulici je trajao oko sat i po vremena, poslije čega se razišla većina od okupljenih oko 1.000 demonstranata. Više lica je uhapšeno, a policija je gađana i kamenicama.

Kako navode mediji, nekoliko ljudi koji su bili na mitingu vjerovatnog predsjedničkog kandidata republikanaca je povrijeđeno od zadobijenih udaraca, više njih je zasuto jajima, a jedan čovjek je udaren tupim predmetom i ostao je krvav na ulici.

Okupljeni protivnici Donalda Trampa su nosili brojne transparente, na nekima od njih je bilo ispisano ime demokrate Bernija Sandersa, “potreban nam je socijalizam” i “glas za Trampa je glas za fašizam”, a skandiralo se “Je*eš tvoj zid, gradite mostove”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA