Trka za humanost, trka za Saru Vujanović

692

Više stotina građana Banjaluke učestvovalo je u akciji “Trka za humanost” na kojoj je skupljan novac za Saru Vujanović koja boluje od cerebralne paralize.

Trkom u parku “Mladena Stojanovića” u Banjaluci više od 300 građana je pokazalo da ima veliko srce i učestvovalo u akciji trka humanosti. Uslov da se stane na startnu liniju je bila uplata simboličnih pet maraka. Trku je otvorila Sara sa svojom porodicom, a a za njima su tri kruga trčali i svi ostali. Rezultat trke je sakupljenih 1700 maraka, koji će itekako pomoći njoj i njenim roditeljima.

Organizatori trke, Atletski klub invalida “Vrbas” i “Banjaluka” zadovoljni su odzivom i nadaju se da će ovakvi događaji preći u tradiciju. Dio novca su namjenili i za pomoć Crvenom krstu, odnosno javnoj kuhinji.
Duško Tadić iz Atletskog kluba invalida “Vrbas” kaže da su se odlučili za humanost želeći da pomognu Sari, ali i Javnoj kuhinji u Banjaluci.
– Do nas je stigla informacija da javna kuhinja nema novčanih sredstava, pa smo odlučili da pomognemo. Ujedno smo saznali o maloj Sari, pa smo odlučili da pomognemo i napravimo i manifestaciju i za nju – rekao je Tadić.

Redakcija Srpskacafe.com poziva i naše čitaoce da se priključe akciji za malu Saru uplatama na račun u Šparkase banci na broj: 199-563-602-167-5206.

Jelena Bojanić/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA