Trebinje se oprostilo od mlade šampionke Ane Čučković (VIDEO)

1235

Komemorativnim skupom u pozorišnoj sali Kulturnog centra, Trebinjci su se danas oprostili od plivačice Ane Čučković, stradale u saobraćajnoj nesreći, koja se prije dva dana dogodila na megistralnom putu Trebinje-Herceg Novi, u mjestu Gornje Čičevo.

Porodica, rodbina, školski drugari, plivači i brojni prijatelji uputili su danas posljednji pozdrav prerano preminuloj plivačici Ani Čučković. Pozdravljajući se sa Anom u ime svih Trebinjaca, gradonačelnik Slavko Vučurević poručio je da je Trebinje u šoku zbog ovog velikog gubitka. On je rekao da je ova mlada plivačica, čiji je život prerano ugaše, mnogo dala i zadužila Trebinje, ali da će vječno živjeti u dušama svih ljudi koji su je voljeli i poštovali.

– Trebinje osjeća Aninu čednost i veličinu. Zna i pamti da je sa samo 18 godina uradila mnogo više nego mnogi, koji su duže živjeli od nje. Ako ponos imalo može da suspregne bol i stiša srce, onda mislim da svi mi koji za Anom tugujemo, dijelimo nešto što je nedodirljivo, vječno, neprolazno i čisto – istakao je Vučurević.

Od tragično stradale šampionke i reprezentativke BiH, sa tugom i bolom oprostio se i Plivački savez BiH. Predstavnik Saveza Goran Todorović poručio je da će uspomena na Anu i na njena djela zauvijek živjeti na bosanskohercegovačkim bazenima i u srcima svih njenih kolega.

– Sa nama ostaju drage uspomene na borbenu i veselu djevojčicu, zatim na istog takvog djevojčurka, pa na stasalu djevojku iz Trebinja, koja je u skromnim uslovima uspjela napraviti jako mnogo. Nama ostaje obaveza prema Ani, prema njenom djelu, prema „Leotaru“ i prema ovome gradu. Ostaje obaveza da mi stariji pomognemo sadašnjim i budućim trebinjskimbiserima da se potpuno ostvare u boljim uslovima i da zasijaju ponosnim sjajem – naglasio je Todorović.

Od Ane Čučković, koja je prije samo desetak dana, svojim gradom prošetala u maturskoj haljini, oprostili su se i njeni drugari iz školskih klupa.

– Svojom energijom si sve nas nadahnjivala i činila da vjerujemo da možemo zajedno učiniti život ljepšim. Zaista, za četiri godine stvorili smo veliku porodicu iskrenih i vjernih prijatelja, među kojima si i ti bila. Počivaj, draga Ana, neka ti je vječna slava, a mi ćemo te zauvijek pamtiti – kazala je Anina školska drugarica Dragana Vukanović.

Ana Čučković poginula je prekjuče u saobraćajnoj nesreći u Trebinjskom naselju Čičevo. Bila je višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno. Sahranjena je danas na gradskom groblju u Podgljivlju.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA