Trebinje: Prijem radnika na tajnim konkursima?

617

Gradski odbor SNSD-a Trebinje pozvao je predstavnike vlasti u Trebinju i kadrove Saveza za promjene “da prestanu da zloupotrebljavaju institucije vlasti i javna preduzeća stavljajući ih u funkciju svoje predizborne kampanje”.

 Trebinjski SNSD je optužio predstavnike vlasti u ovom gradu da oglase za prijem radnika objavljuju u medijima u Federaciji da niko od građana Trebinja ne bi vidio konkurs i da bi što lakše i bezbolnije zaposlili svoje odane stranačke kadrove ili rodbinu.

– Samo prije nekoliko dana gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je, organizujući prijem za najbolje studente, poručio da svim mladim ljudima, posebno onima koji su ostvarili značajne rezultate i uspjehe, treba omogućiti uslove za povratak i napredovanje u svom gradu – navodi SNSD u saopštenju i pita da li su tajni konkursi dio plana Saveza za promjene za zapošljavanje najboljih studenata.

U saopštenju se navodi da novac za oglašavanje ostavljaju u medijima u Federaciji, samo “kako bi prikrili svoje mutne poslove”.

– Savez za promjene na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem odavno je privatizovao institucije i javna preduzeća u vlasništvu grada, a pokazalo se da za njih više ne važe ni zakoni Republike Srpske, te da se radije pozivaju na zakonske propise BiH i preporuke koje daju institucije sa nivoa BiH nego institucije Republike Srpske – navode u trebinjskom SNSD-u.

Oni ističu da se takav rad mora zaustaviti u oktobru ove godine.

– Svakodnevno smo svjedoci da rade isključivo po svojoj volji, mimo zakona i netransparentno i na taj način nanose nesagledive posljedice gradu i građanima – navodi se u saopštenju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA