Teslićka „Aurora“ iščekuje prvi samostalni koncert! (VIDEO)

864

Folklorno društvo „Aurora“ iz Teslića zakazalo je koncert 5. juna u teslićkoj kino sali sa početkom u 18 časova, a ulaz je besplatan za sve posjetioce. Biće to prvi samostalni koncert ovog društva.

Na probama je upravo zbog toga veselije nego inače, a koncert sa nestrpljenjem iščekuju. Pokrete, igre i pjesme vježbaju do najsitnijih detalja. Sve, kažu, mora biti kako treba, pa pored redovnih imaju i vanredne probe.

Članovi i umjetnički rukovodici, kako folklorne tako i pjevačke grupe, u pripreme su uložili mnogo rada i truda. Ostalo im je još samo, kažu, da slože sve kockice. Treme priznaju članovi ima, ali one pozitivne.

– Inače smo mi veoma vrijedna grupa, ali ovih dana to se posebno ističe. Pripremamo se tri puta sedmično, čak nekad i više vanrednih proba imamo. Nadamo se da će sve proći uredno, jer je ovo naš prvi samostalni nastup, te da će Teslićani biti zadovoljni – priča član društva Tanja Letić.

Umjetnički rukovodilac Branka Stanojević kaže da će na sceni će zaigrati čak 65 članova „Aurore“.

– Folklorna grupa „Aurora“ postoji već četiri godine, ali pod tim nazivom postojimo tek od februara. Igraćemo razne igre, ne samo iz našeg kraja, već i od naših susjeda iz Srbije, Hrvatske. Tako da će to biti veoma bogat program, moći ćete vidjeti i razne nošnje. Vjerujem da ćete uživati – kaže Branka za ELTA TV.

Publika će imati priliku da uživa i u nastupu gostiju iz Prnjavora. Riječ je o Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ koje će takođe zabaviti publiku.

Međutim, i to nije sve. Posjetioce očekuje i degustacija jela iz domaće kuhinje koja će biti servirana na ulazu u kino salu, a žene iz udruženja „Teslićke zlatne ruke“ izložiće svoje ručne radove te na taj način doprinijeti promociji tradicionalnih vrijednsoti iz ovog kraja.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA