Teroristički napad u gej klubu u Orlandu, 50 mrtvih (VIDEO)

684

U pucnjavi u noćnom klubu u gradu Orlandu u centralnoj Floridi, poginulo je najmanje 50 ljudi, a više od 50 osoba je i ranjeno.

Napadač je mrtav, a policija za sada nije saopštila njegov identitet.

“O, bože, oni pucaju jedni na druge…”, čuje se na jednom od snimaka.

Napad se dogodio oko dva i dvadeset poslije ponoći, kada je napadač došao do noćnog gej kluba i otvorio vatru na obezbjeđenje, a zatim je ušao unutra i počeo da puca po ljudima.

U tom trenutku, bilo je više od sto ljudi u klubu Puls, navode očevici. Napadač je zatim prisutne uzeo kao taoce i zabarikadirao se u klubu.

Oko pet ujutru, policija je upala u klub, kako bi spasila taoce, i razmijenila vatru sa napadačem. Poslije intervencije, policija je saopštila da je napadač mrtav.

On je kod sebe imao vazdušnu pušku, pištolj i neku vrstu eksplozivnog uređaja, koji je policija uništila u kontrolisanoj eksploziji.

I policija i FBI tretira ovu tragediju kao domaći teroristički napad, ali još nema informacija da li je napadač djelovao sam ili je imao pomagače.

Za sada nema indicija da postoji povezanost između ovog napada i prekjučerašnjeg ubistva pevačice Kristine Grimi u Orlandu.

U međuvremenu, FBI je saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA