Teodosić: Sanjam igre u Riju

508

Najbolju sezonu u klupskoj karijeri, u kojoj je sa moskovskim CSKA osvojio svoju prvu evroligašku titulu, Miloš Teodosić završio je podizanjem šampionskog pehara VTB lige i zvanjem najkorisnijeg igrača plej-ofa.

U blogu za sajt “Jurohups” srpski as ističe da su pred njim najuspješnije košarkaške godine…

– U najboljim sam godinama, sazreo sam i vjerujem da ću tek igrati svoju najbolju košarku – napisao je plejmejker “armejaca”, ne izbjegavajući kritike koje su ga kao senka pratile do fajnal-fora u Berlinu. – Znam da su me najviše krivili za neuspjehe, iako u košarci pobjeđujete i gubite zajedno. Nije me to doticalo, najgori dio svega bio je to što sam morao da se suočim sa sopstvenim kritikama.

Teo napominje da to ne znači da ne vrijednuje mišljenje drugih.

– Daleko od toga. Samo mislim da, kada vas osuđuju tako oštro, znači da računaju na vas, imaju zahtjeve i duboko poštuju vašu takmičarsku vrijednost i talenat. Zbog toga je u tim slučajevima uvijek mnogo teže suočavanje sa sobom. Znam ko sam i šta mogu da uradim na terenu, znam bolje od bilo koga šta sam uradio pogrešno i koliko bolji sam mogao da budem. Dobra stvar je što nemam pojma šta se pisalo. Ne čitam apsolutno ništa što ima veze sa košarkom, neko vrijeme provodim na internetu i čitam magazine i novine, ali nikad tekstove o košarci.

Miloš će imati samo nekoliko dana odmora prije nego što kao kapiten reprezentacije povede Srbiju ka Olimpijskim igrama u Riju.

– Osjećam se umorno, ali želja da budem dio Olimpijskih igara, uz činjenicu da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, čini da jedva čekam okupljanje nacionalnog tima. Nikad nisam igrao na OI, to je san koji moram da ostvarim. Osvajao sam medalje na evropskom i svjetskom prvenstvu, proslavio svaku titulu na klupskom nivou, ali se ništa ne može porediti sa predstavljanjem svoje zemlje na olimpijskim igrama. Jedina stvar o kojoj sada razmišljam je biti u Riju u avgustu!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA