Suprug ubio i zakopao nestalu državljanku Srbije u Trstu

515

Tijelo srpske državljanke Slavice Kostić koja je nestala u Trstu je pronađeno na granici Italije i Slovenije, a zbog ubistva je uhapšen njen suprug.

Kostićeva je nestala krajem aprila u Trstu, a Dragoslav Kostić je priznao da je izvršio ubistvo, a potom i odveo policiju do mjesta gdje je zakopao tijelo.

Policija je Sanjinog bivšeg muža pronašla juče u stanu u kom je živio u Trstu, kao i njegov automobil.

Sanjinog bivšeg muža policija je otkrila na osnovu serije tragova i grešaka koje je ostavio na mjestu zločina, saopštila je danas italijanska policija.

Na konferenciji za novinare, italijanska policija saopštila je da su uz pomoć “luminola” otkrili biološke tragove koji su otkrili da je u stanu u kom je živjela “počinjena nasilna akcija” i da je onda ubica očistio tragove i otarasio se beživotnog tijela.

Policija je otkrila da DNK pronađen u stanu pripada Slavici Kostić, a istraga je upućivala ka njenom bivšem mužu Dragoslavu Kostiću koji se vratio u Srbiju, međutim i dalje povremeno dolazi do Trsta.

Uvidom u saobraćaj telefonskih razgovora i snimaka sa autoputeva, potvrđeno je da je Dragoslav u noći ubistva doputovao u Trst.

Policija je juče privela osumnjičenog, a on je priznao da je ubio svoju bivšu ženu i otkrio da je njeno tijelo zakopao na deponiji u blizini Slovenske granice.

U saradnji sa slovenačkom policijom Slavicino tijelo pronađeno je na tom mjestu u poodmakloj fazi raspadanja.

Kako je tačno došlo do zločina još nije razjašnjeno, ali policija vjeruje da će obdukcija dati te podatke.

Sumnja se da je motiv ubistva bila ljubomora.

Slavica Kostić iz Kučeva nestala je krajem aprila kada je krenula u Italiju gdje je godinama radila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA