Spriječeni teroristički napadi na EURO 2016

462

Ukrajinska obavještajna služba je saopštila da je spriječila 15 terorističkih napada, koje su ekstremisti planirali za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj.

Prvi čovjek SBU Vasil Hricak rekao je da je planirana serija bombaških napada u kojima bi u vazduh bili dignuti džamija, sinagoga, zgrada poreske uprave, punktovi na auto-putevima, ali i najmanje jedna utakmica.

– Naši operativci su uspjeli da spriječe seriju 15 napada, planiranih u Francuskoj za period prije Evropskog prvenstva i tokom takmičenja, koje počinje 10. juna. Veliki broj agenata je učestvovao u opsežnoj akciji, saopšteno je.

Ranije je objavljeno da teroristi Islamske države planiraju napad na utakmicu Rusija – Engleska u Marseju, ali i da je jedna osoba uhapšena na granici Ukrajine i Poljske sa “arsenalom oružja u vozilu”.

Kako je objavljeno, on je pokušao da prokrijumčari oružje i 100 kilograma eksploziva u Francusku. Ruske agencije prenose da će specijalne jedinice pratiti fudbalsku reprezentaciju zemlje u Francuskoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA