Spremna za premijeru: Porsche Panamera za 2017. (VIDEO)

731
Panamera

Porsche je objavio kratki video kojim najavljuje drugu generaciju svoje luksuzne sportske limuzine.

Po svemu sudeći, nova Panamera spremna je da se pojavi pred očima javnosti, a Porsche kao da još jednom ima potrebu da naglasi kako je lansiranje ovog modela sa 4 vrata bila ispravna odluka. U kratkom filmu, proizvođač iz Štutgarta podsjeća na neke od najvažnijih prekretnica u istoriji kompanije, kada je za donošenje odluka bila potrebna hrabrost (dodaćemo i vizija), dok su mnogi smatrali da je u pitanju čista ludost.

Tako je bilo kada je Porsche odlučio da motor smjesti u zadnji dio svojih automobila, ali i prilikom lansiranja svog prvog SUV modela:

Porsche je uoči premijere Panamere za 2017. objavio dizajnersku skicu profila automobila i djelimično zatamnjenu fotografiju zadnjeg dijela vozila, na kojoj se vide nova stop svjetla i naglašeni, široki blatobrani kao nagovještaj sportskijeg izgleda u odnosu na prvu generaciju.

Nedavno je na Internet dospjela i fotografija kabine nove Panamere, koja otkriva da je unutrašnjost automobila modernija od aktuelne verzije, sa znatno manje klasičnih dugmića i novim, velikim ekranom multimedijalnog sistema u obliku tableta.

Displej je zauzeo najveći dio gornje pozicije središnje konzole, pa se centralni ventilacioni otvori umjesto sa strane, kao na prvoj generaciji, nalaze nešto niže, na panelu na kome je i ručica mjenjača, a komande između vozača i suvozača se aktiviraju na dodir prsta.

panamera

Nova Panamera postavljena je na MSB mehaničku platformu grupacije Volkswagen, a očekuje se da je dizajn spoljašnjosti inspirisan konceptom Sport Turismo iz 2012. Motorizacija će obuhvatiti turbo V6 i V8 jedinice, a u ponudi će biti i verzija sa hibridnim pogonom.

Očekuje se da Porsche uskoro i zvanično predstavi Panameru za 2017, dok bi svjetska sajamska premijera trebalo da se održi na auto-salonu u Parizu, u oktobru 2016.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA