Špirić: Nastaviti hitnu sjednicu o popisu

447

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić tražio je da u srijedu bude nastavljena hitna sjenica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 30. maja, pa da tek po njenom završetku bude održana i redovna sjednica koja je zakazana za srijedu.

– S obzirom na to da je za srijedu, 15. juna, zakazana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao potpredsjednik SNSD-a mislim da nije u redu da se ide sa redovnom sjednicom dok ne bude završena prekinuta sjednica koja je bila posvećena popisu stanovništva – rekao je Špirić SRNA-i.

On insistira da prvo bude završena prekinuta sjednica Predstavničkog doma, pa tek onda ići sa redovnom.

– U skladu sa tim, SNSD će zauzimati svoje naredne stavove i prezentovaće ih već u srijedu – poručio je Špirić.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posvećena popisu stanovništva prekinuta je 30. maja, uz zaključak da bude nastavljena kada bude dobijena informacija Savjeta ministara BiH u vezi sa Odlukom o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Predstavnički dom usvojio je ovaj zaključak na prijedlog Proširenog kolegijuma.

Savjet ministara zadužen je da informaciju o odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stavova u BiH 2013. godine dostavi u roku od 10 dana.

Pomenuta hitna sjednica zakazana je na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu nakon što je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, bez saglasnosti entitetskih zavoda za statistiku, donio odluku o jedinstvenom programu obrade popisnih podataka na osnovu koje bi oko 190.000 spornih popisnica bile tretirane kao rezidentni stanovnici.

Sjednica Savjeta ministara BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o popisu stanovništva BiH zakazana je za sutra u Sarajevu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA