Spajaju se “Tviter” i “Јahu”?

1081

Kompanija “Tviter” ne stoji baš najbolje, ali je prije nekoliko nedjelja menadžment firme na sastanku sa predstavnicima “Јahua”, sa Marisom Majer na čelu, pregovarao o mogućem spajanju dvije kompanije.

Tokom sastanka, navodi neimenovan izvor, razmatrano je finansijsko stanje “Јahua”, kao i da li bi strateško ujedinjenje imalo smisla.

– Tviter je mjesto gdje se nalaze instant vijesti i informacije, a sajt Јahu privlači veliku pažnju. Ideja nije tako luda kao što bi neko možda pomislio – objasnio je izvor blizak pregovorima.

“Tviter” (Twitter) je djelovao zainteresovano uglavnom za informacije o kompaniji “Јahu” (Yahoo), navodi jedan izvor, dok drugi potvrđuje sajtu “New York Post” da se prvi čovjek popularne društvene mreže, Džek Dorsi, nije ni pojavio na pomenutom sastanku.

Predstavnici “Јahua” odbili su da komentarišu navode o spajanju, kao i detalje sastanka.
Naredna runda pregovora trebalo bi da se održi tokom sljedeće nedjelje. U trci za novog vlasnika “Јahua” su telekomunikacioni gigant “Verizon”, zatim “AT&T”, a zainteresovan je i osnivač firme “Quicken Loans” Den Gilbert, koga podržava Voren Bafet.

Suma o kojoj se šuška je četiri milijarde dolara, od kojih bi tri bile usmjerene na pokrivanje dugovanja “Јahua”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA