Šobić ujedinio Crnu Goru

738

Potpisi su se prikupljali po cijeloj Crnoj Gori, a podrška je stizala i iz svih krajeva svijeta.

“Od druga do druga, od grada do grada”, do Cetinja i Ministarstva kulture stigla je inicijativa se preko 5.000 potpisa da jedan od najpoznatijih kantautora sa ovih prostora Miladin Šobić postane kandidat za dobijanje Trinaestojulske nagrade.

– Broj je mnogo veći kada bi dodali potpise koji su poslati elektronski. Umnogome prelaze brojku od 10.000’ – kazali su iz organizacije akcije ”Od druga do druga” koja je prošlog četvrtka pokrenuta u nikšićkom Montenegro pabu.

8140b6b923cc2f9ac4cb4bf901906ee8

– Zadovoljstvo nam je što smo dio inicijative koja je ujedinila Crnu Goru, i geografski i generacijski. Svjedoci smo da je ova inicijativa bila podržana i daleko izvan granica zemlje. Drago nam je što je krenula iz našeg Nikšića ka našem Nikšićaninu, ali ipak vrijednost našeg Miladina je upravo u tome što je jednako poznat i poštovan i u Nikšiću, i na Cetinju, Duborvniku, Podgorici, Sarajevu, Pljevljima, Kotoru – kazali su iz organizacije.

Šobić je 2013.godine, na predlog Crnogorske kulturne mreže, dobio najveće priznanje Nikšića, nagradu “18.septembar”. Potpisnici inicijative, ali i oni koji nijesu stigli da je potpišu, vjeruju da će ove godine dobiti i najveće državno priznanje.

– Inicijativa je napravila mostove među ljudima i u Crnoj Gori, a i šire. Nastavićemo da gradimo mostove koji spajaju, šire ljubav i dobru energiju. Svi smo jedinstveni. Svi smo Miladin – poručili su predstavnici akcije.

Šobić je početkom 80-ih godina snimio dva albuma “Ožiljak” i “Umjesto gluposti”, ali se nakon porodične tragedije, povukao sa muzičke scene, tako da je album “Barutana ljubavi”, ostao neobjavljen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA