Slaba magla u planinskim predjelima

524

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a u višim predjelima, kotlinama i uz riječene tokove evidentirana je slabija magla koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog održavanja vjerskog skupa “Sveti Ivo” u Podmilačju, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, a od 6.00 do 16.00 časova zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na magistralnom putu Jajce-Podmilačje-Banjaluka, na dionici Jajce-Crna Rijeka.

Teretna vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima, a vozačima ovih vozila upućena je molba da planiraju putovanje u skladu sa najavljenim izmjenama u režimu saobraćaja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška–Banjaluka zatvorena je za saobraćaj.

Vozačima, pogotovo onim koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška–Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”.

Auto-putem Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija nesmetano.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice – Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republika Srpska/FBiH /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, pa je potrebno poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica zbog deminerskih radova, povremeno se obustavlja saobraćaj radnim danima od 8.00 do 16.00 časova. Obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Počeli su deminerski radovi na Jabučić Polju, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih, 30-minutnih obustava saobraćaja.

U toku su radovi na deminiranju terena na regionalnom putu Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa su povremene obustave saobraćaja radnim danima, u periodu od 7.15 do 14.10 časova, u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saoobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – granica Republika Srpska/Federacija BiH /Brusnica/ radnim danima u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

U Federaciji BiH povremene su polučasovne obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine zbog radova na deminiranju terena.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

U toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Zbog radova na kolovozu na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj se reguliše privremenom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima dolaziće do povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH u toku su radovi na magistralnim putevima Čapljina-LJubuški, Nemila-Topčić Polje, Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA