Sjekirom ubila majku, pa se sama prijavila policiji!

1772

Fata Kadrić (59) uhapšena je jutros zbog sumnje da je ubila svoju majku Haliju Kadrić (84), koju je više puta sjekirom udarila u glavu u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Minđure kod Pala.

Kako je potvrđeno u CJB Istočno Sarajevo krvavi zločin jutros je oko 7.30 časova prijavljen policiji.

– Policiju je telefonom pozvala F. K. Koja je obavijestila operativno dežurstvo da je u porodičnoj kući u mjestu Minđure, opština Pale udarcem sjekirom usmrtila svoju majku H. K. – saopštio je CJB Istočno Sarajevo.

Nakon prijave na lice mjesta upućene su policijske patrole. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je izvršio uviđaj.

Pronađena sjekira

– Uviđaju je prisustvovao sudski vještak medicinske struke koji je na tijelu ubijene starice konstatovao više povreda u predjelu glave. Tijelo je prevezeno na obdukciju u prosekturu u Miljevićima, a na licu mjesta su pronađeni i izuzeti tragovi koji su poslati na vještačenje – navode u policiji.

Nezvanično saznajemo da su istražioci pronašli oružje, odnosno okrvavljenu sjekiru kojom je ubistvo najvjerovatnije počinjeno. Nakon uviđaja F. K. je uhapšena i poslije kriminalističke obrade biće predata tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva.

Mještani Minđura kažu da su majka i kćerka živjele zajedno. Ubijena Halija Kadrić bila je teško bolesna i imala je velikih psihičkih problema, a o njoj je uglavnom brinula kćerka Fata. Osim nje Halija ima još kćerku i sina koji sa svojim porodicama žive u Sarajevu i povremeno su ih obilazili.

– Fata je praktično cijeli život posvetila majci i vjerujem da se zbog nje nije ni udavala. Međutim, u posljednje vrijeme Fata se žalila komšijama da je Halija nasilna prema njoj. Zaista je bila u strahu i pričala je da se plaši da bi je majka na spavanju mogla povrijediti – pričaju mještani.

Reagovala u samoodbrani?

Niko zapravo ne zna šta se tokom jutra dešavalo između majke i kćerke, ali sve komšije su ubijeđene da je Fata majku ubila u samoodbrani.

– Ta žena je bila psihički bolesnik i ranije znala da napada i kćerku, ali i sina koji bi joj dolazio u posjetu. Ne znam šta se jutros dogodilo, ali znam da se Fata plašila majke i uvjeren sam da je reagovala u samoodbrani – rekao je mještanin koji je molio da mu ne objavljumo ime.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA