Šešelj: Neću biti dio Vlade

503

Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj rekao je, nakon konsultacija sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, da radikali neće biti dio nove Vlade Srbije.

– Neću biti deo Vlade. Rekao sam odmah da smo spremni na saradnju i koalicioni dogovor ako on i njegova Vlada napuste politiku učlanjenja u EU – rekao je Šešelj novinarima nakon sastanka sa Vučićem u Skupštini Srbije.

On je dodao da je na sastanku uglavnom pričano o ekonomiji i da mu je Vučić obrazlagao svoj ekonomski program.

Šešelj, koji se sa Vučićem sreo prvi put nakon osam godina, rekao je da je susret izgledao kao da su se prvi put sreli i kao da se nisu ni poznavali.

On je naveo da Vučiću najviše zamjera orijentaciju ka članstvu u EU. “Za sve bi se moglo pronaći rešenje, osim za EU. Kada sam mu to saopštio, samo me je tužno pogledao, ništa nije rekao”, rekao je Šešelj.

On je dodao da sa Vučićem nije bilo riječi o prošlosti. “Nisam hteo da ga pitam ništa. On nam nije ukrao mandat, za razliku od nekih drugih”, rekao je Šešelj, koji je sa Vučićem razgovarao “u četiri oka”.

Nakon sastanka sa radikalima, Vučić će razgovarati i sa predstavnicima pokreta “Dosta je bilo”, LDP-a i LSV-a, kao i sa pokretom Dveri.

Za sada su Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića najavile da neće doći na konsultacije.

Nova Vlada bi, prema Vučićevim najavama, trebalo da bude formirana do 16. juna.

Prethodno je lider SPS-a Ivica Dačić, nakon konsultacija sa Vučićem, rekao da je u najboljem interesu Srbije da bude nastavljena saradnja SPS-a i SNS-a, te da je na današnjem sastanku razgovarano o okvirima programa nove Vlade, a ne o kadrovima i resorima.

On je dodao da su njegove tri želje da Srbija 2020. godine uđe u EU, druga – u vezi sa porodicom, a treća nastavak saradnje koalicije SPS-JS i SNS-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA