Šešelj: Đinđić ne zaslužuje spomenik u Beogradu

615

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da Zoran Đinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, te da ni rukovodstvo DS nije htjelo da mu diže spomenik, jer je, tvrdi, znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umiješan ubijeni premijer.

Šešelj traži da se umjesto toga istraži puna istina o njegovom ubistvu.

– Pozivamo režim da se tome posveti, vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Đinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Treba Čedomir Jovanović prvo da bude saslušan oko svih okolnosti koje se odnose na njega, i za ono što imamo dokaze da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj kako bi se skrili svi trgovi oko toga ko je tamo dolazio – rekao je Šešelj.

On je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke kazao da ono što treba uraditi za Đinđića bez obzira, kako je dodao, “šta je bio i kakav je bio, jeste – razjasniti njegovo ubistvo, a ne pjevati mu žalopojke”.

Šešelj smatra da postoji strana, ali i politička pozadina ubistva.

– Aktuelni režim kao da se inati sa DS, koja nikad nije ni htjela da podigne spomenik Đinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umiješan Đinđić – rekao je Šešelj.

On je dodao da se zbog toga ni Boris Tadić nije usuđivao da krene sa inicijativom za podizanje spomenika.

Šešelj je primijetio da ima puno zaslužnih Srba, naučnika, književnika, ljudi iz drugih profesija koje zaslužuju spomenik, a nije im podignut.

Šešelj je danas izjavio i da bi u slučaju da Srbija “poklekne pred pritiscima” i Haškom tribunalu preda troje radikala, to predstavljalo “slom pravnog poretka”.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će vjerovatno neki pritisci na Srbiju biti vršeni da se Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jove Ostojića predaju Tribunalu, i da će EU “zakerati, ali ne pretjerano”.

On je pozvao Savjet bezbjednosti UN da, kako je naveo, “napokon ukroti svoj nakaradni produkt Haški tribunal i da ga natjera da privodi kraju svoje lažne procese na osnovu lažnih optužbi, koji se tamo vode protiv istaknutih srpskih političkih lidera, vojnih komandanata i policijskih oficira”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA