Sedam porodica evakusiano zbog izlivanja fekalija

788

Zbog jakog olujnog nevremena na području Brčkog, sedam porodica moralo je da napusti svoje domove zbog izlivanja fekalija u pojedinim naseljima.

Nevrijeme koje je počelo sinoć oko 18 sati i jaka kiša izazvala je plavljenje i ulazak u sedam domaćinstava pa su nadležne morale da isele ugrožene porodice.

Šef odjeljenja za bezbijednost Vlade Brčkog Uroš Vojinović rekao je da su imali preko 40 intervencija jer su se gotovo sve ulice u gradu pretvorile u male vodotokove.
– Ispumpavana je voda iz prostorija iz podzemnih prosotrija, a najviše ugroženih je bilo u naselju Srpska varoš i Š odakle smo iselili sedam porodica. Noć su proveli u hotelu. Rješavamo problem dezinfkecije a njima će biti obezbijeđen alternativni smještaj dok se ovo ne završi. Sve ekipe su na terenu i rade na dezinfekciji prosotrija koji su potpoljeni – rekao je Vukić.

brcko

On je istakalo da se radi po prioritetima i da se nada da će kriza uskoro proći. Crveni krst iz ovog grada obezbijedio je hranu i odjeću za ugrožene porodice.
Vukić kaže da je kiša bila toliko jaka da nije bilo šanse da se izbore da izlivanjem fekalnih voda. Kolika je šteta, još je rano reći.

On je rekao da će biti mnogo posla u narednih sedam dana kako bi se otklonile sve posljedice izlivanja fekalija.

A. Pisarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA