Šarapova: Komisija je utvrdila jedno, a ITF…

569

Marija Šarapova najavila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na dvogodišnju suspenziju zbog dopinga koju joj je izrekla Međunarodna teniska federacija.

Jedna od svega deset tinserki koje su osvajale sva četiri Gren slema je početkom marta priznala da su njeni doping rezultati pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svjetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.

– Komisija ITF je utvrdila da nisam od svog ljekara tražila doping supstance. ITF je potrošio mnogo resursa i vremena pokušavajući da dokaže da sam namjerno prekršila antidoping pravila, a Komisija je utvrdila da nisam – navela je Šarapova.

Odluku o suspenziji donijela je tročlana komisija ITF, koja je navela da Šarapova nije imala namjeru da vara, ali da “snosi isključivu odgovornost” za pozitivan doping test i da je “načinila veliku grešku”.

“Iako je komisija pravilno zaključila da nisam namjerno prekršila antidoping pravila, ne mogu da prihvatim nepravedno oštru dvogodišnju suspenziju. Komisija, koju je osnovao ITF, usaglasila se da ništa nisam namjerno pogriješila, ali me ipak sprečava da igram tenis dvije godine. Odmah ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani”, navodi se u sopštenju ruskinje.

U periodu od 2003. do 2015. svake godine osvajala je najmanje jedan turnir, dok je u karijeri odigrala 733 meča i pobijedila u 80 odsto duela, zaradivši 36 miliona dolara.

Šarapova suspendovana na dvije godine

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA